.
اقلام سفارشی
بسیاری از شرکت های بازرگانی و حتی شرکتهای تولیدی مبتنی بر سفارش فعالیت میکنند. بدین معنی که یا انبار مشخصی برای کالاهای نهایی دپو شده وجود ندارد یا اگر هم انبارهایی در مجموعه وجود دارد برای کاربردهای دیگری مانند اموال، ذخیر اطمینان، کالاهای موردی و خاص و غیره استفاده میشود. بنابراین شروع فعالیتها در این تیپ سازمانها با دریافت سفارش از مشتری است. هنگامی که سفارش فروش نهایی میشود سازمان در پی سفارش مربوطه شروع به استعلام گرفتن از تأمینکنندههای مورد نظر نموده و پس از دریافت پیش فاکتورهای مختلف، در نهایت از یک یا چند تأمینکننده سفارشات مربوط به مشتریان را تأمین نموده و در نهایت پس از انجام امور مربوط به حمل و نقل و لجستیک، کالاها به مشتری تحویل شده و سفارش فروش بسته می شود و در ضمن اسناد مالی مانند فاکتور خرید و فروش صادر و تسویه حساب به صورت نقدی یا اعتباری انجام میشود. در مورد سازمانهای تولیدی سفارش محور نیز این مسئله وجود دارد، با این تفاوت که علاوه برعملیات خرید، عملیات تولید نیز باید به سفارش مربوطه متصل گردد.
مسئله مهمی که بسیاری از سازمانهای سفارش محور با آن رو به رو هستند رهگیری (Track and Trace) کل این مسیر از زمان ثبت سفارش فروش و جزییات آن و بعد استعلامات دریافت شده از تامین کنندگان و در نهایت اسناد تایید شده خرید مانند سفارش خرید و فاکتور خرید تا ارسال کالا به مشتری و تسویه حساب و تولید و نگهداری اسناد مربوطه است.
همچنین شرایط ارسال و دریافت و شرایط تسویه با مشتری و تأمینکننده ممکن است در هر سازمان متفاوت باشد. برخی از شرکتهای بازرگانی، بدون انبار فعالیت میکنند و لذا کالاهای مربوطه بطور مستقیم توسط تامینکننده برای مشتری ارسال شود (Drop Shipping) یا فروش مستقیم از بازار در حالی که برخی دیگر از شرکتها، کالاهای مربوطه را یک مرحله در انبار خود رسید کرده و سپس برای مشتری ارسال میکنند.
گروه بازرگانی بین المللی پورش در این زمینه چه میکند؟
ایران به دلیل اقلیم ویژه و تنوع فعالیتهای اقتصادی, پتانسیل بسیار بالایی برای بهرهبرداری در صنعت دارد.
اگر بهره وری در مسیر علمی و صنعتی صحیح قرار گیرد میتواند صنعتی پرسود و رو به پیشرفت باشد.
گروه پورش حامی تولیدکنندگان و صنعتگرانی است که در هر یک از بخشهای صنعت قصد تولید، بازرگانی و هر نوع اشتغالزایی و کمک به اقتصاد غیرنفتی کشور داشته باشد.
ترخیص کالا
آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرک
یکی از موضوعاتی که هر تاجر یا بازرگانی باید در زمینه شناخت آن دانش کافی داشته باشد چگونگی انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می باشد.
مراحل ترخیص کالا از گمرک
همانطور که عنوان شد هر تاجر و یا بازرگانی که می خواهد در زمینه واردات کالا موفقیت چشمگیری داشته باشد علاوه بر مفهوم تراتزیت باید با مراحل ترخیص کالا از گمرک به عنوان یک فرآیند جدی و مهم آشنا باشد. تا کالاهای مربوطه در اسرع وقت و به بهترین شیوه ممکن به مقصد مورد نظر ارسال گردد ترخیص کالا از گمرک شامل مراحل زیر می باشد:
- دریافت پروفرما و پکینگ لیست
- گرفتن مجوز ثبت سفارش بازرگانی
- بیمه کردن کالاها
- هماهنگی جهت انجام بازرسی های لازم در مبدا و مقصد
- تشکیل پرونده برای تخصیص ارز و حواله بانکی
- ارتباط با شرکت حمل و نقل بین المللی
- دریافت اسناد حمل از شرکت حمل و نقل
- تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
- تنظیم پیش نویس دور اظهاری
- بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرک دور اظهاری
نکات مهم در ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالا از گمرک ملزم به رعایت قوانین و انجام سلسله مراتب مشخصی می باشد. بنابراین لازم است که با قوانین و مقررات آن آشنا باشید تا تمام مراحل ترخیص کالا از گمرک مطابق مقررات و ضوابط از پیش تعیین شده انجام شود. البته در این میان رعایت نکات مهم و کلیدی باعث می شود سرعت انجام ترخیص کالا از گمرک بیشتر شود و بار شما در زمان کوتاه تری به مقصد ارسال گردد.
گروه بازرگانی بین المللی پورش در این زمینه چه میکند؟
گروه پورش آمادگی همکاری در این خصوص با تولیدکنندگان و صنعتگرانی را دارد که در هر یک از بخشهای این صنعت قصد تولید، بازرگانی و هر نوع اشتغالزایی و کمک به اقتصاد غیرنفتی کشور داشته باشد.





